Hoe e-fulfilment jouw online business een hoop geld (en hoofdpijn) bespaard.

E-fulfilment 

Wat is e-fulfilment? En waarom zou je als webshop een logistieke partner in de arm nemen? Deze vragen horen wij regelmatig bij eWarehousing en vandaar dat het ons een goed idee leek om er wat meer over te vertellen! 

E-fulfilment (soms bekend als e-logistics), is de volledige afhandeling van bestellingen en orders van webshops. Hierdoor kan je als webshop het volledige logistieke proces van A-Z uitbesteden. Een e-fulfilment partij als eWarehousing zorgt er dan voor dat het ontvangen en verzenden van goederen wordt opgepakt voor jouw webwinkel. Zodra een klant niet tevreden is over de bestelling nemen ze vervolgens ook het retourproces uit handen. Hierdoor heb je als webwinkel geen omkijken meer naar dit tijdrovende proces. Om het plaatje compleet te maken nemen we bij eWarehousing zelfs de customer service voor jouw producten uit handen. Op deze manier hoef jij je alleen nog maar te focussen op  de groei van je bedrijf. Dat is toch de droom van elke ondernemer? Hoe het precies in zijn werk gaat? Onderstaande animatie legt het haarfijn uit. 

Wanneer is een Logistieke partner iets voor jou?

Maar waarom en wanneer neem je een logistieke partner in de arm? Er komt een punt in de ontwikkeling van jouw webshop dat je zelf niet alle orders meer kan verzenden. In het begin sta je nog vol enthousiasme producten in te pakken en ben je blij als je orders kan verzenden. Tot het moment dat de dozen zich beginnen op te stapelen en je meer tijd kwijt bent aan het verzenden van pakketen dan het optimaliseren van je webwinkel. Vervolgens zijn er ook nog klanten die hun producten terugsturen of je telefoon platbellen met vragen over jouw toch echt heel duidelijke product. Dat is waarschijnlijk het moment dat je beseft dat jouw tijd meer oplevert als je deze besteedt aan het uitbouwen van je webshop in plaats van deze “randzaken”. Tijd om een e-fulfilment partner uit te zoeken. Dan kan je ook eindelijk al die dozen met producten uit je schuur,  kantoor of appartement halen, altijd fijn om lekker op te ruimen.  Als deze situatie je bekend in de oren klinkt, laat dan even je contactgegevens achter via deze link, dan nemen wij contact met je op om te kijken hoe we je kunnen helpen ;).

Wat zijn de grootste voordelen van e-fulfilment? 

Naast de ruimte die je thuis bespaart is het allergrootste pluspunt dat je meer tijd hebt voor je webwinkel. Hierdoor kan je als ondernemer de focus leggen op het groeien van jouw webshop. De online markt is de afgelopen jaren enorm competitief geworden en als webshop eigenaar zal je alle zeilen moeten bijzetten om de online slag om klanten te kunnen winnen. Geef jezelf de ademruimte om hier tijd en energie in te steken, dat heb je tenslotte nodig als online ondernemer.
Doordat je jouw logistieke afhandeling uitbesteed loop je ook niet het risico dat je foute bestellingen verstuurd. De foutmarge bij eWarehousing is bijvoorbeeld verwaarloosbaar laag (0,08%) en mocht er iets fout gaan dan zorgen we dat het netjes en professioneel wordt afgehandeld. 

Een ander voordeel is de snelheid van de service. Door de goede relatie die e-logistics partijen hebben met hun vervoerders kunnen ze vaak de volgende dag al de orders op de stoep hebben liggen bij jouw klanten. Hierdoor geef je jouw klanten weer een extra reden om voor jouw webshop te kiezen. Next day delivery wordt door veel klanten namelijk als een vereiste gezien om een aan te schaffen. 

Een laatste voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien is dat het vaak zelfs goedkoper is om een e-fulfilment partner te gebruiken. Je bespaart namelijk op verzendkosten, opslag en eventueel personeel. Doordat je exact weet welke kosten verbonden zijn aan het uitbesteden kom je bovendien nooit voor verassingen te staan. Mocht het namelijk een keer extra druk zijn (bijvoorbeeld tijdens de feestdagen) dan hoef je geen extra personeel aan te nemen bij pieken in de ordervolumes.

Als het je na het lezen van deze blogpost nog steeds niet duidelijk is wat e-fulfilment is en wat de voordelen zijn dan staat onze klantenservice 24-7 voor je klaar! Je kan ons altijd bereiken via +31 (0)18 – 66 12 267 of via info@e-warehousing.nl. Als je benieuwd bent hoeveel het kost om jouw logistieke proces uit te besteden kan je hier onze gratis fulfillment calculator invullen! 

Artikel delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ook interessant

Webshopplatformen

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Webshopplatformen

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At