Managen meerdere
voorraad locaties

Diverse klanten van eWarehousing werken met verschillende vooraad locaties, wat kan zorgen voor complexiteit maar ook kansen oplevert. Daarbij komen we verschillende uitdagingen tegen, die we ook inrichten tijdens de configuratie van het eWMS.

Uitdagingen meerdere voorraad locaties:

Veel van oorsprong B2B logistieke operaties worstelen met de opkomst van de stroom B2C pakketten in hun operatie. Deze fundamenteel andere stroom past niet in de bestaande processen en in de bestaande IT systemen. Vaak houden B2B bedrijven deze stroom dan ook buiten de deur. eWarehousing Solutions helpt om B2B operaties klaar te maken voor B2C verzendingen. Daarbij kan het zo zijn dat we adviseren om de voorraad deels te splitsen

(dupliceren) naar een apart B2C magazijn. Maar dat is niet in alle gevallen de beste oplossing. Soms is het picken uit 1 voorraad beter en goedkoper, maar dan zullen we het B2C proces van picken wel los trekken van de B2B operatie. Dat betekent vaak een apart team, met eigen pick-proces, eigen WMS, scanners en verzendstraat.